Son Dakika Gelişmeleri
--:--:--

Tutuklu Belediye Başkanı Ömer Günel, “tahliye karşılığı aleyhinde ifade” iddiasının araştırılmasını istedi

Tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, avukatı aracılığıyla İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunduğunu açıkladı. Günel, “bazı tutukluların kendisi aleyhine beyanda bulunmaları ve etkin pişmanlıktan yararlanmaları karşılığında tahliye edilebileceklerine ilişkin iddiaların” araştırılmasını istedi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Tutuklu Belediye Başkanı Ömer Günel, “tahliye karşılığı aleyhinde ifade” iddiasının araştırılmasını istedi

(AYDIN) – Tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, avukatı aracılığıyla İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunduğunu açıkladı. Günel, “bazı tutukluların kendisi aleyhine beyanda bulunmaları ve etkin pişmanlıktan yararlanmaları karşılığında tahliye edilebileceklerine ilişkin iddiaların” araştırılmasını istedi.

Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında kamuoyuna yansıyan bazı iddiaların araştırılması amacıyla İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Günel, başvurusunda, “cezaevinde yapılan görüşmelerin, soruşturma dosyasına ilişkin bilgi sızıntısı iddialarının ve bazı tutukluların tahliye karşılığında kendisi aleyhine beyanda bulunmaya yönlendirildiği yönündeki iddiaların incelenmesini” talep etti.

“ADALET, ANCAK HERKES İÇİN ADALET OLDUĞUNDA ANLAMLIDIR”

Yaklaşık 7 aydır tutuklu bulunduğu, henüz iddianamesi dahi hazırlanmamış soruşturma sürecinde, kamuoyunun bilmesi ve yargı makamlarının araştırması gereken ciddi iddiaların ortaya çıktığını savunan Günel, şunları kaydetti:

“Bu nedenle bugün, avukatım aracılığıyla Behçet Alp hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulundum. İhbarımın temelinde; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerle Behçet Alp’in cezaevinde yaptığı görüşmelere ilişkin iddialar bulunmaktadır. Kimlerle süreç içerisinde görüştüğü yönündeki bilgiler dilekçede yer almaktadır. Daha da önemlisi, kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde, tutuklu kişilerin etkin pişmanlıktan yararlanması ve benim aleyhime beyanda bulunması karşılığında tahliye edilebilecekleri, bu konuda bazı bağlantıların kullanılabileceği yönünde ciddi iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddiaların doğru olup olmadığının mutlaka araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

CEZAEVİ GİRİŞ ÇIKIŞ KAYITLARININ İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Bir diğer önemli konu ise soruşturmanın gizlilik/kısıtlılık kararı bulunan 2025/186146 sayılı dosyasına ilişkindir. Henüz benim hakkımda herhangi bir adli işlem yapılmadan, gözaltına alınmamdan üç gün önce, 10 Mart 2026 tarihinde verilen bir dilekçede bu soruşturmanın numarasına ve hakkımdaki soruşturmaya ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Benim sorum son derece basittir: Kısıtlı bir soruşturmanın numarası ve içeriğine kim, nasıl ve ne zaman ulaştı? Bu nedenle söz konusu bilginin kaynağının araştırılmasını ve bu konuda ilgili kişilerin ifadelerine başvurulmasını talep ettim.

Ayrıca Behçet Alp’in soruşturma kapsamında görüştüğü belirtilen kişilerin beyanlarının alınmasını, cezaevi giriş-çıkış kayıtlarının incelenmesini ve gerekli görülmesi halinde ilgili tarihlerdeki HTS/baz kayıtlarının araştırılmasını istedim. Bu başvuruyu bir siyasi kavga olarak görmüyorum. Benim için mesele çok daha önemli: Adaletin herhangi bir siyasi hesaplaşmanın, kişisel husumetin veya başka ilişkilerin gölgesinde kalmaması. Kimseyi peşinen suçlamıyorum. Ancak kamuoyuna yansıyan bu kadar ciddi iddia varsa, bunların üzerinin de örtülmemesi gerektiğine inanıyorum. Ben bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tek bir şey istiyorum: Gerçek ortaya çıksın. Deliller konuşsun. Hukuk herkes için eşit uygulansın. Çünkü adalet, ancak herkes için adalet olduğunda anlamlıdır.”

Yorum Yap

Benzer Haberler
Eyüpsultan Belediyesi soruşturması: Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı
Eyüpsultan Belediyesi soruşturması: Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen’in de aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı
Ümit Özdağ’dan Düzce’de pankartın kaldırılmasına tepki: Evlatlarımızın katillerine af yok demek suç mu oldu?
Ümit Özdağ’dan Düzce’de pankartın kaldırılmasına tepki: Evlatlarımızın katillerine af yok demek suç mu oldu?
Namık Tan’dan Mekke Anlaşması’na ilişkin soru: TBMM onayına sunulmadan nasıl uygulanabilir?
Namık Tan’dan Mekke Anlaşması’na ilişkin soru: TBMM onayına sunulmadan nasıl uygulanabilir?
CHP Sözcüsü Müslim Sarı’dan Mersin Adliyesi önünde açıklama: Tutuksuz yargılama talep ediyoruz
CHP Sözcüsü Müslim Sarı’dan Mersin Adliyesi önünde açıklama: Tutuksuz yargılama talep ediyoruz
Tutuklu Belediye Başkanı Ömer Günel, “tahliye karşılığı aleyhinde ifade” iddiasının araştırılmasını istedi
Tutuklu Belediye Başkanı Ömer Günel, “tahliye karşılığı aleyhinde ifade” iddiasının araştırılmasını istedi
Yozgat’ta enflasyon verilerine tepki: “İhtiyacından feragat edilerek, azaltılarak alışveriş yapılıyor”
Yozgat’ta enflasyon verilerine tepki: “İhtiyacından feragat edilerek, azaltılarak alışveriş yapılıyor”
Kapadokya'nın Kapısından Güncel Manşetler
Aksaray Manşet

Aksaray Manşet, Kapadokya’nın kapısından yükselen güncel manşetleriyle Aksaray’da yaşanan gelişmeleri yakından takip eden, şehrin gündemini hızlı, tarafsız ve güvenilir şekilde okuyucularına sunan güncel bir haber platformudur.

2026 Aksaray Manşet © Tüm hakları saklıdır. Aksaray Manşet