Son Dakika Gelişmeleri
--:--:--

Bülent Kuşoğlu: CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’yi kuran isimlerin ideolojik değil, “koltuksal ve duygusal” gerekçelerle hareket ettiğini savundu. Kuşoğlu, “Yeni parti kurmaları Erdoğan’ın işine yaradı. CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur” dedi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bülent Kuşoğlu: CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur

(ANKARA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP’den ayrılarak YENİ Parti’yi kuran isimlerin ideolojik değil, “koltuksal ve duygusal” gerekçelerle hareket ettiğini savundu. Kuşoğlu, “Yeni parti kurmaları Erdoğan’ın işine yaradı. CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, MK TV yayınında CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı hakkındaki “mutlak butlan” tartışmalarını ve YENİ Parti’nin kuruluşunu değerlendirdi.

“DELEGENİN İRADESİNİN SATIN ALINMADIĞINI NEDEN SÖYLEMEDİLER”

Kuşoğlu, kurultay delegelerinin iradesinin satın alındığı yönündeki iddialara yeterince cevap verilmediğini savundu. Kuşoğlu, şunları söyledi:

“Mutlak butlan, 38’inci Kurultay’ın iptal edilmesi demek. Mahkeme, son yapılan kurultayın doğru yapılmadığını, delegenin iradesinin satın alındığını söylüyor. Siz hiç ‘Delege satın alınmamıştır, böyle bir şey yapılmamıştır’ dediklerini gördünüz mü? Böyle bir kamuoyu oluşturulmadı. İstanbul Kongresi de benzer gerekçelerle iptal edilmiş durumda. İtiraz edememelerinin nedeni budur.” 

“İDEOLOJİK DEĞİL, DUYGUSAL VE KOLTUKSAL FARKLILIKLARI VAR”

CHP’den ayrılanlarla aralarında ideolojik bir farklılık bulunmadığını belirten Kuşoğlu, YENİ Parti’nin kuruluşuna ilişkin şöyle konuştu:

“Daha dün beraberdik. Düşünce anlamında da farklılığımız yok. Giderken ‘Sosyolojik tabanımız değişti’ ya da ‘Artık Atatürkçü değiliz’ demediler. ‘Siz Atatürkçü değilsiniz’ de demediler. Koltuksal ve duygusal sebeplerle ayrıldılar.”

“YENİ PARTİ KURULMASI ERDOĞAN’IN İŞİNE YARADI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sarayla hareket ettiği” yönündeki suçlamaları reddeden Kuşoğlu, bu iddiaların somut bir delile dayanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50’nin üzerinde oy alabilmek için bütün muhalefetin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Kuşoğlu, “Yapılması gereken tüm muhalefeti bir araya getirmektir. O zaman neden CHP’den ayrılıp başka bir partiye çalışılıyor? Yeni parti kurmaları Erdoğan’ın işine yaradı. CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur” dedi.        

  

Yorum Yap

Benzer Haberler
Polis Akademisi 3 bin 250 PMYO öğrencisi alacak
Polis Akademisi 3 bin 250 PMYO öğrencisi alacak
Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’ya doğum günü mesajı
Tayfun Kahraman’dan kızı Vera’ya doğum günü mesajı
Bülent Kuşoğlu: CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur
Bülent Kuşoğlu: CHP’yi bölenler Sarayla çalışıyordur
TBMM Genel Kurulu… Çocuk Koruma Kanunu Teklifi’ne muhalefetten “cezalandırma odaklı” eleştiri
TBMM Genel Kurulu… Çocuk Koruma Kanunu Teklifi’ne muhalefetten “cezalandırma odaklı” eleştiri
Utku Caner Çaykara özgürlüğüne kavuştu: Ardımızda bıraktıklarımızın da tahliye olmalarını, özgürlüğüne, ailelerine kavuşmalarını diliyorum
Utku Caner Çaykara özgürlüğüne kavuştu: Ardımızda bıraktıklarımızın da tahliye olmalarını, özgürlüğüne, ailelerine kavuşmalarını diliyorum
Şam Büyükelçisi Yılmaz’dan Ceramana’daki bombalı saldırıya kınama
Şam Büyükelçisi Yılmaz’dan Ceramana’daki bombalı saldırıya kınama
Kapadokya'nın Kapısından Güncel Manşetler
Aksaray Manşet

Aksaray Manşet, Kapadokya’nın kapısından yükselen güncel manşetleriyle Aksaray’da yaşanan gelişmeleri yakından takip eden, şehrin gündemini hızlı, tarafsız ve güvenilir şekilde okuyucularına sunan güncel bir haber platformudur.

2026 Aksaray Manşet © Tüm hakları saklıdır. Aksaray Manşet