Son Dakika Gelişmeleri
--:--:--

Bursa’da “Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri yürüyüşle başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Her Gün Halk Sağlığı” temasıyla düzenlediği etkinlikler, Cumhuriyet Caddesi’nde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Bursa’da “Halk Sağlığı Haftası” etkinlikleri yürüyüşle başladı

(BURSA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Her Gün Halk Sağlığı” temasıyla düzenlediği etkinlikler, Cumhuriyet Caddesi’nde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik planlandı. “Her Gün Halk Sağlığı” temasıyla hazırlanan program, Cumhuriyet Caddesi’nde Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başladı.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve sağlıklı yaşam bilincinin toplumun geneline yayılması amacıyla “Sağlıklı Anne, Sağlıklı Nesil” programı organize edildi. Bu kapsamda Gazi Orhan Parkı’nda halk sağlığı farkındalık stantları kuruldu ve vatandaşlara yönelik çeşitli sağlık uygulamaları ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’yı temsilen katılan Başkan Vekili Kevser Öztürk, halk sağlığı alanındaki çalışmaların önemine vurgu yaptı.

HÜDAVENDİGAR’DA SAĞLIKLI YAŞAM BULUŞMASI

Bugün gerçekleştirilecek halk sağlığı etkinliklerinin adresi Bursa Millet Bahçesi olacak. 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” etkinliğinde beslenme ve hareketli hayat konusunda farkındalık oluşturulurken, çocuk oyun alanı ve çeşitli bilgilendirme stantları da vatandaşlarla buluşacak.

Haftanın kapsamlı programlarından biri de 7 Eylül Pazartesi günü Hüdavendigar Kent Parkı’nda gerçekleştirilecek. “Sağlığa Yaş Al, Sağlıklı Kal” temalı etkinlikte saat 16.00’dan itibaren halk sağlığı farkındalık stantları ve çocuk aktiviteleri düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Ritim Grubu’nun performansının da yer alacağı programda Sağlıklı Hayat Merkezleri tanıtılacak, fizyoterapist eşliğinde fiziksel aktivite etkinliği ve nefes egzersizleri gerçekleştirilecek. Günün ilerleyen saatlerinde ise Karagöz-Hacivat gösterisi ve nostaljik film müzikleri konseri Bursalılarla buluşacak.

“BEDENİNİ DİNLE, HAREKETE GEÇ”

Kent Konseyi Koza Salonu Halk Okulu’nda 8 Eylül Salı günü düzenlenecek “Bedenini Dinle, Harekete Geç” programında ise sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve obeziteyle mücadeleden kanserde erken teşhise, aşı ve sağlık okuryazarlığından bağımlılığa kadar önemli başlıklar ele alınacak.

Yorum Yap

Benzer Haberler
İzmir’de uluslararası seramik buluşması
İzmir’de uluslararası seramik buluşması
Kartal Belediyesi, kreş velilerini çocukların eğitim ve gelişim süreçlerine ilişkin bilgilendirdi
Kartal Belediyesi, kreş velilerini çocukların eğitim ve gelişim süreçlerine ilişkin bilgilendirdi
Konak’ın mahallelerine nefes aldıran Cep Park Projesi büyüyor
Konak’ın mahallelerine nefes aldıran Cep Park Projesi büyüyor
Bursa Şehir Tiyatrosu’nun 20’nci yılına görkemli prömiyer
Bursa Şehir Tiyatrosu’nun 20’nci yılına görkemli prömiyer
Buca’da kış dönemi spor kursları başlıyor
Buca’da kış dönemi spor kursları başlıyor
Kuşadası Belediyesi’nden 56 noktada üstyapı çalışması
Kuşadası Belediyesi’nden 56 noktada üstyapı çalışması
Kapadokya'nın Kapısından Güncel Manşetler
Aksaray Manşet

Aksaray Manşet, Kapadokya’nın kapısından yükselen güncel manşetleriyle Aksaray’da yaşanan gelişmeleri yakından takip eden, şehrin gündemini hızlı, tarafsız ve güvenilir şekilde okuyucularına sunan güncel bir haber platformudur.

2026 Aksaray Manşet © Tüm hakları saklıdır. Aksaray Manşet